søndag 25. juli 2010

Que pasa?

Det er god stemning i Peru om dagen! Har blitt litt kjent med et par lokale folk. Veldig trivelig og lærerikt. Heldigvis finnes det noen som snakker engelsk her. Er tidvis slitsomt å ikke henge med på noen av de spanske samtalene. Men jevnaldrede, engelsktalende peruanere har blandt annet gitt oss en liten smak av Arequipas uteliv. Mye god mat og drikke her! Alpakkakjøtt anbefales. Må selvsagt prøve marsvin også mens vi er her.

Vi var innom St. Catalina, et gammelt kloster i Arequipa. Mange bra motiver for folk med fotoapparat.

2nd court yard
Av og til tar man bilder av rare ting, noen ganger morsomme ting, kanskje stygge ting, teite ting, men i Peru satser vi på at man tar bilder av ting man liker. Etter gudstjenesten i den lokale lutherske kirka i dag, var vi innom en butikk. Følte oss heller populære da minst fire kvinnfolk dro opp mobiltelefonene for å knipse bilder/filme "i skjul". Vi prøver også å holde alle frierne til Alice på litt avstand. Gutta her er litt mer frampå enn jentene. Men sannsynligvis er vi gifte når vi returnerer til fedrelandet hele gjengen.

De neste dagene blir det litt shopping (sko og en genser av babyalpakka-ull), besøke noen misjonærer (og sikkert noen peruanere). På onsdag er det nasjonaldag her. Det blir spennende. Da skal vi bl.a. på bullfight. Oksekampene her er riktignok ganske pinglete. De står bare med hodene mot hverandre og knuffer litt. Den første oksen som trekker seg har tapt. Egentlig høres det ikke spesielt spennende ut, men må jo nesten se det mens vi er her.


1 kommentar:

Elisabeth sa...

Herlig, Kjartan! :) Godt dere koser dere. Jeg følger med på bloggen din og turen deres, selv om jeg er veldig dårlig til å kommentere. Bare så du vet det.