torsdag 22. juli 2010

Overlevde dramtisk landing

Etter en lang dags ferd på fly, nærmet vi oss det endelige målet: Arequipa - byen omgitt av (vulkanske) fjell. Fra Lima fløy vi med et nasjonalt flyselskap. Alt virket normalt da vi skulle gå inn for landing, men sekunder før vi traff bakken gjorde kapteinen plutselig helomvending og dro i spaken. Vi skjønte lite da flyet plutselig satte kursen oppover igjen. Flyet fløy i en lang bue rundt byen, og gjorde seg klar for et nytt forsøk. Da vi nærmet oss rullebanen for andre gang hørte vi lyder fra utsiden av flyet. Lyder vi ikke hadde hørt ved det første forsøket. Landingshjulene! Brannbilene stod allerede klare langs rullebanen da vi endelig fikk nærkontakt med moder jord igjen.

Bare så deter sagt: Landingen virket helt udramatisk for oss. Men vi har jo lurt litt på hva som skjer når kapteinen er få meter over bakken uten hjulene nede. Que pasa liksom!?

I dag har vi tatt det relativt rolig. Arequipa ligger over Norges høyste punkt, så det er lite luft her. Til gjengjeld er det mye luft i brøet! Vi har rusla litt rundt i byen, sett hvor Byrknes har bodd, hilst på et par peruanere de kjenner, prøvd peruansk mat, og egentlig ikke gjort så mye annet enn å passe oss for lommetyver. På dagtid er det steinvarmt (i overkant av 20 grader) i sola, men svalt, tidvis kaldt, i skyggen. Nattetid er det under frysepunktet. Prøver å lære litt spansk her, men foreløpig glemmer jeg fortere enn jeg lærer.

arequipa_misti.jpg

1 kommentar:

Inger Solveig sa...

Kjære mi tid! GODT å høra at dåkke e landa jaffal=) me landingshjul!